Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Naše radio vzniklo 21. května roku 1981, samozřejmě neoficiálně, tehdy to ani jinak nešlo. Navíc jsme sídlili v Klavíkově ulici č. 6 v Českých Budějovicích, v prostorech, které byly kolaudovány jako byt. Jenom dobří přátelé věděli, že byt č. 14 je vlastně radio. Až po roce 1990 se všechno mohlo legalizovat, ale prostory byly malé. Jednalo se pouze o radiostudio
a dílnu. Všechny další služby se prováděly externě.

Avšak v březnu roku 2005 jsme získali celý dům v Boletické ulici č. 2 v Českých Budějovicích, který našemu provozu plně vyhovoval. Okamžitě začala rekonstrukce. Nejprve samozřejmě stavebně – dispoziční část. Ta byla ukončena v listopadu roku 2005. Potom se mělo přistoupit k tomu nejdůležitějšímu – transformace celého radia z Klavíkovy ulice do Boletické. To bylo nejsložitější, protože nesměl být narušen provoz. Jako nejvhodnější termín se nabízel říjen roku 2006. V listopadu jsme si zvykali na nové prostory a ty bývalé v Klavíkově ulici opustili. Na Vánoce roku 2006 již bylo všechno ve vzorném stavu, a od té doby se mění jenom maličkosti.

V říjnu roku 2009 jsme přešli na digitální techniku, ale tu starou analogovou si stále zachováváme, a to nejen z nostalgických důvodů, občas je totiž i dnes zapotřebí.